Община

С фойерверки и много настроение откриха изложбата „Ние можем“ на Коледния базар

Благотворителната изложба „Ние можем“официално бе открита на Коледния базар в парк „Марно поле“ в старата столица в една от къщичките му. За пореден път тя се предоставя безвъзмездно на екипите на социалните услуги в общината. В нея те ще представят по график до края на декември изработеното през годината в часовете по арт терапия. Празнична украса и сувенири от различни материали ще могат да закупят от щанда на символични цени гостите и жителите на Велико Търново.

В специално обособената Коледна къщичка тази година изделията си ще предложат 27-те социални услуги, финансирани от държавата за различни целеви групи. Със свои изделия ще се представят и пет от центровете за деца и младежи в община Велико Търново. Отново в Коледния базар ще участват и трима от традиционните партньори на изложбата-базар „Ние можем“ – общинската организация на Съюза на инвалидите, сдружение „ЗОВ“ и фондация „Искам бебе“.

Със събраните средства от благотворителния базар ще бъдат закупени материали за изработване на изделия за следващите инициативи и празници в социалните услуги. С част от тях се организират и кратки излети до исторически и културни обекти за потребителите. Участието в изложбата-базар „Ние можем“ развива уменията им и повишава тяхното самочувствие. В изработката на празнична украса, сувенири, картички и други изделия те влагат много любов и са изключително щастливи, когато сътвореното с ръцете им отиде в различни домове и донесе Коледен дух в тях“, сподели Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в общинската администрация. Откриването на изложбата –базар „Ние можем“ се превърна в истински празник за потребителите на социалните услуги и техните екипи. Инициативата се реализира за 15-а поредна година и се организира от дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ на Община Велико Търново.