Полиция

С почетен знак ОДМВР изпрати свой дългогодишен служител

Почетен знак на МВР – III степен връчи днес директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов на Кирил Палев, по повод пенсионирането му. Отличието му е присъдено от министъра на вътрешните работи за продължителна служба в МВР, безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната дейност.

„Горд съм със служител като вас и за мен е удоволствие да ви връча отличието. Бивши служители няма и вратите на Областната дирекция ще бъдат винаги отворени за вас“, каза ст. комисар Машов. По думите на Палев той си тръгва от системата с най-добри чувства, а отличието за него е преди всичко въпрос на чест.

Кирил Палев е започнал работа в системата на МВР през 1999 г., като разузнавач в РПУ – Г. Оряховица. През 2004 г. започва работа като инспектор в „Човешки ресурси“. Седем години по-късно става ръководител на сектора, а от 2012 г. до пенсионирането си е работил като началник на група Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица. През годините е награждаван многократно за постигани професионални успехи.