Здравеопазване Община

С над 22 000 лв. ремонтираха част от Здравната служба в Дебелец

Изцяло нов облик има II етаж на Здравната служба в град Дебелец. Основно ремонтирани са санитарните възли, сменена е дограмата в чакалнята, монтирани са нови осветителни тела. За тези строително-монтажни работи е осигурено финансиране от Община Велико Търново за близо 15 000 лева. Отделно, със средства на кметство Дебелец в размер на 7 300 лева, е положена нова винилова настилка, закупени са алуминиеви медицински посетителски пейки, извършено е боядисване на етажа и стълбищната клетка. Завеси в слънчево жълто, морски залези, заснежени върхове, цветя и птици, облаци и синьо небе, подходяща зеленина, създават уют, топлина и спокойствие.

В сградата на Здравната служба са обособени три лекарски и четири стоматологични практики, които обслужват населението на града. „Всички помещения като цяло бяха в окаяно състояние, като най-крещяща бе нуждата от ремонт на санитарните възли и смяна на част от дограмата на II етаж. Благодаря на Община Велико Търново за одобряването на инвестицията и отпускането на необходимите средства, на екипа и служителите си, на д-р Николай Бодуров и медицинските работници. Заедно успяхме да подобрим условията в медицинското заведение с цел осигуряване на нормална обстановка за получаване на здравна грижа. Имаме амбицията същите ремонтни работи да се случат и на ниво I етаж.“ – сподели кметицата на Дебелец Снежана Първанова.

Официално приключилите дейности ще бъдат представени утре, 3 ноември, от 10,00 часа, като водосвет за здраве ще извърши отец Георги.