Образование Община

С много празнично настроение деца от великотърновски детски градини отбелязаха предстоящия Ден на християнското семейство

С много насторение и богата празнична програма над 180 деца от шест детски градини в областта, се включиха в тържество по случай предстоящия празник- Ден на християнското семейство, който се чества на 21 ноември. На сцената своите изпълнения представиха децата от детските градини „Пролет“, „Райна княгиня“, „Слънчев дом“, „Иванка Ботева „Здравец“, „Шареният замък“ и „Пламъче“ –гр. Дебелец. Малчуганите  тържествено рецитираха стихотворения, пяха много песни и танцуваха народни танци. Събитието се състоя в голямата зала  на Община Велико Търново, а символични негови домакини  бяха  децата от ДГ „Пролет“ с техния спектакъл „Свят ден с обич и любов, от децата сътворен“, с автор Оля Милкова, психолог в детската градина и директор Галина Мирчева.

Приветствие от името на кмета инж. Даниел Панов към деца, родители и учители, поднесе проф. Георги Камарашев,  заместник – кмет „Строителство и устройство на територията“  в Община Велико Търново с думите: „В Деня на християнското семейство децата са най-важни. На тях пожелавам да бъдат много здрави, да учат, да пораснат и да имат щастливи семейства.“

Нейко Генчев –  заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ в общината разказа на малчуганите историята на един от най-големите  християнски празници и им припомни кои са основните християнски добродетели.

За семейството като ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, благослов отслужи отец Славчо Иванов.

Сред официалните гости, уважили събитието, бяха и инж. Розалия Личева, началник на Регионално управление на образованието  в старата столица  и Пенка Игнатова- директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново.

Пламена Димова