Култура Община

С концерт „ФОНДАЦИЯТА в операта“ завършва фестивалът „Сцена на вековете“ 2017

С концерт „ФОНДАЦИЯТА в операта“ на 8 септември ще завърши вторият Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера – Русе, ще излязат на сцената на Летния театър във Велико Търново в 21,00 часа. Диригент ще е Владимир Бошнаков.

Супергрупата „Фондацията” ще представи любими песни на три поколения българи. Публиката ще чуе „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони и още много любими парчета. Легендарните музиканти ще редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера.

Билети за концерта се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

„Сцена на вековете“ 2017 стартира на 8 юли. В продължение на два месеца на откритата сцена в Двореца на крепостта Царевец оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ „Константин Кисимов“-Велико Търново представиха десет класически заглавия от  своите репертоари.

Фестивалът е най-дългогодишният и успешен културен проект на  Община Велико Търново. Началото му е поставено през 1985 г., по повод 800 години от въстанието на Асеневци, когато за първи път на открита сцена у нас, на Царевец е поставена операта „Ивайло“ от Марин Големинов.

За изминалите години в афиша на фестивала са включени над 40 от най-добрите световни и български оперни и балетни заглавия.

Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.

Още за „Сцена на вековете“ на  www.opera.velikotarnovo.info и https://www.facebook.com/opera.vt/?ref=bookmarks