Спорт

Със съдействието на депутата от ГЕРБ-СДС Димитър Николов: Баскетболният „Етрос“ има нова екипировка

С нова пълна екипировка е вече великотърновският баскетболен отбор „Етрос“. Тя им бе осигурена от народния представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов, подкрепен от човек от бизнеса, не пожелал името му да се афишира. Така бе изпълнен ангажимент от страна на Николов, поет още преди старта на последната предизборна кампания за Народно събрание.

„Няма нищо по-хубаво от това да се радваш и подкрепиш един успех, а не да се катериш по гърба на вече успелите. Удовлетворен съм, че удържах на думата си, защото жестове не бива да се правят само преди или по време на избори“, коментира Николов.

„Етрос“ е създаден през тази година, треньор е Иван Балъков, а капитан – Йордан Иванов. Идеята се ражда още през 2022 г. Целта на момчетата е да влязат в тройката през новия, дебютен за тях сезон 2023/ 2024.

След първия мач ще направим равносметка, ще имаме представа как стоим, защото едно е по време на тренировка, съвсем друго по време на мач, сподели Иван Балъков.

Още няма яснота кой ще е първият противник на „Етрос“ в първенството на Българската баскетболна лига, Б група, дивизия Център. Очаква се мачът да бъде насрочен за началото на октомври.