Спорт

Сърмов остава в „Етър”, Бадара картотекиран

Халфът Георги Сърмов остава в „Етър”, съобщиха от великотърновския клуб. Той тренира с „виолетовите” от десетина дни и игра в контролата със „Спартак”, но до последно изчакваше вариант за чужбина. Сърмов подписва договор, но няма да е на линия за следващия мач, тъй като още се очаква жълтата му карта.

Сенегалският нападател Алиуне Бадара обаче ще бъде в групата за предстоящото гостуване на „Дунав”. 194-сантиметровият таран бе привлечен преди две седмици. Бадара идва от португалския „Амаранте”, където миналия сезон за 24 мача наниза 15 гола.

„Чувствам се добре тук, градът и отборът ми харесват. Надявам се да заиграя и да помогна на „Етър”, сподели Бадара. Сенегалецът игра едно полувреме в контролата със „Спартак” (Плевен), а мача с „Верея” изгледа от трибуните, тъй като документите му не бяха готови. Въпросът обаче вече е решен и днес Бадара беше картотекиран в Българския футболен съюз. Очаква се той да направи официален дебют при гостуването на „Дунав”, което е в понеделник, 7 юли, от 20:30 ч. на градския стадион в Русе.