Прокуратура

Съдят земеделец, представил фалшиви договори за наем на земи и взел евросубсидия

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу земеделски производител, който при деклариране на заявление за подпомагане, представил неверни сведения, с цел да получи средства  от фондовете, предоставени от ЕС и съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделски земи.

 

Обвинението срещу П. П. е за това, че на 30.04.2015 г. в гр. Павликени,  като физическо лице, при депозиране на Заявление за подпомагане за стопанската 2015 г. в Общинска служба „Земеделие“ гр. Павликени по схемите и мерките на Общата селскостопанска политика, декларирал, че желае подпомагане по схемите за единно плащане на площ /СЕПП/, схемите за преразпределително плащане /СПП/ и схемите за плащане на селскостопански практики, които са благоприятни  за климата и околната среда – зелени директни плащания /ЗДП/ за използваните през стопанската 2015 г. парцели в землището на с.Росица и с.Димча, общ. Павликени. Земеделецът посочил обща площ 54.75 хектара, които владеел и ползвал на правно основание – договори за наем на земеделска земя, като представил неверни сведения, че има сключени договори за наем, с цел да получи средства от фондовете, предоставени от Европейския съюз на българката държава. В резултат на това, за стопанската 2015 г. е получил общо 15413.60 лева.

На 16.07.2014 г., в с.Росица, общ.Павликени, съставил неистински частни документи – 22 договора за имоти, на който придал вид, че е подписан за собственика на земята и ги използвал на 25.07.2014 г. пред служител в Общинска служба „Земеделие“ гр. Павликени, като подал заявление,  за да докаже, че съществува отразеното в тях правоотношение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.