Образование

Студентският съвет на Великотърновския университет избра нов председател

Александър Узунов, докторант във Философския факултет, бе избран за председател на Студентския съвет на Великотърновския университет на общо делегатско събрание.

Александър е завършил бакалавърска степен в специалност „Политология“, магистърска степен в специалност „Дипломация и национална сигурност“, а от 2017 година се обучава в докторска програма по Политология. Неговият мандат като председател ще е 2019 – 2021 г.

Досегашният председател Светослав Мишев отчете дейността си, като акцентира върху свършеното от Съвета през изминалите няколко месеца.

Новият председател Александър Узунов получи абсолютно мнозинство, като за него гласува 29 от 30 присъстващи на събранието. След избирането си той се обяви за продължаване политиката на прозрачност и диалог в работата на Студентския съвет, както и за още по-голяма подкрепа на студентите и студентските инициативи във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

По време на заседанието беше увеличен състава на Управителния съвет на Студентския съвет с цел по-голяма легитимност на взетите решения.