Образование

Студенти преподават по „Тинузавър“ в СУ ”Владимир Комаров“

Трима от новите преподавателите на „Тинузавър” влизат в СУ ”Владимир Комаров” – Велико Търново. Те ще работят по методологията и с платките на платформата. Набила Сарвари, Дженифър Сарвари и Кристина Николова – студентки от II  и III курс във Великотърновския университет ще учат седмокласници как да прилагат своите знания по природни науки, програмиране и роботика в проекти, които да развият уменията им за по-добра реализация в бъдеще.

Курсовете два пъти седмично са в рамките на проекта на МОН „Подкрепа за успех“, а училището работи с „Тинузавър“ и по програма СТЕМ на образователното министерство. Учениците ще работят с комплектите платки на „Тинузавър“.

„За нас работата с преподавателите и учениците от  СУ ”Владимир Комаров” е реална възможност да покажем, че формалното и неформалното образование могат и вървят заедно напред. Усилията ни да подготвим студенти за курсовете и заедно с учителите да развиваме СТЕМ умения се възнаграждават с интереса и с успехите на децата. В този момент е важно да подкрепим старта на млади професионалисти в образователната система и затова благодарим на училището за подадената ръка“, каза Невен Боянов, съосновател на платформата.

Тинузавър“ ще продължи да насърчава ученици и преподаватели с постижения и с амбиции за развитие в природните науки чрез едноименната фондация, която ще дава частични стипендии за обучение и курсове. Онлайн продължават курсовете за деца и обученията за преподаватели. На сайта на фондацията може да се намери информация за критериите за получаване на стипендии, както за ученици, така и за учители и преподаватели.