Денят

Стартира национална телефонна линия за жертвите на домашно насилие

AVON България дари 50 000 лева на „Алианс за защита от насилие, основано на пола”. Средствата ще бъдат използвани за стартиране на денонощна национална телефонна линия, която ще предлага професионална помощ на жертвите на домашно насилие у нас, съобщи Цветели Гочева – връзки с обществеността на компанията. Тя уточни, че новата линия ще е безплатна и ще стартира в началото на 2018 година. Нейната цел е да окаже подкрепа и незабавна помощ на жертвите от домашно насилие.

Централата на телефонната линия ще бъде ситуирана в град Дупница с възможност за приемане на четири едновременни обаждания. Те ще бъдат насочвани към 12 мобилни линии в 12 града на страната, където ще има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно насилие. Телефонната линия ще се обслужва от около 40 специалисти. Те могат да окажат незабавна психологическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към конкретна институция или център, където да намери подслон и защита, обясни още Цветелина Гочева.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone