Култура

Стартира едноседмичният Майсторски клас по оперно пеене с примата Красимира Стоянова

С изпълнение на 4-годишния Пресиян, 5-годишната Благовеста и на преподавателя им по цигулка Дочка Михова бе даден официален старт на Второто издание на Майсторския клас по оперно пеене с примата Красимира Стоянова във Велико Търново. В дните от днес, 26 август до 1 септември в Младежкия дом в града, 16 участници ще се включат в обучението на известната в цял свят великотърновка. Те са от Германия, Австрия, Русия, Полша, Македония и България.

 „Скъпи гости , скъпи участници, скъпи приятели, днес е много специален ден за нас. Имаме едно прекрасно събитие. За втори път в нашия град се провежда международен майсторски клас с Красимира Стоянова, която е сопрано номер едно в света и имаме честта да я посрещнем тук. Тя е родена във Велико Търново. Ние много я обичаме и й се радваме от цялата си душа и сърце, че тя е сред нас и вие, участниците, ще се обучавате при най- добрия професор“, приветства гостите Дочка Михова, основен организатор на Майсторския клас, известен педагог по цигулка във Велико Търново и председател на сдружение „СИЛАНИЯ“. Припомняме, че участниците са младежи от 20 до 35 години и са одобрени лично от Красимира Стоянова. Корепетитор е Вяра Шуперлиева. В края на обучението, певците ще изнесат заключителен концерт в МДТ „К. Кисимов” на 1 септември от 19.00 часа. Диригент ще бъде Георги Патриков. Концертът се организира от културната институция и сдружение “СИЛАНИЯ”. Билети на касата на театъра.

Организатор на Майсторския клас по оперно пеене е сдружение „СИЛАНИЯ“, подкрепено от Младежки дом – Велико Търново и МДТ „К. Кисимов”.

 

Кремена Крумова – Попова