Денят

Стартира дарителска кампания за създаване на национална система за уведомяване при бедствия и аварии

Гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи, долекарска помощ и извънредни ситуации искат да създадат от Съюза на българските спасители /СБС/. Те дори стартираха кампания за набиране на средства за създаване на мобилното приложение, която ще работи на територията на цялата страна.

Председателят на СБС – Костадин Карамитов от години работи за създаването на доброволческа мрежа в цяла България, която да помага на изпаднали в беда хора. Последният му сблъсък с природно бедствие бе при големия пожар край село Мечкул, край Кресненското дефиле.

„Правилният начин за оказване на помощ може да спаси много хора. Системата, която искаме да създадем ще помага на хората, ще ги организира и уведомява за приближаващи опасности. Ако пътувате с автомобил и пред очите ви се образува свлачище, паднат скали или дървета, които са затворили пътния участък, ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне, за да бъде обезопасен района“ – споделя Карамитов.

Сумата, която е необходима за стартиране е 15 000 лева.

Нека заедно реализираме една иновация в спасяването на човешки животи!, призовават от СБС.

Може да подкрепите кампанията със SMS с текст DMS SBS на 17 777. Цена за еднократно дарение за абонати е 1 лв. Цена за потребители на предплатени услуги за 1 SMS  е 1, 20 лв.

Може да дарите и на:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА ЮЛ
Вид валута: BGN

IBAN: BG79UNCR70001523096431 
BIC: UNCRBGSF 
Титуляр: Сдружение Съюз на българските спасители 176181216

 Всеки дарител ще бъде партньор!