Община

Станислава Стоянова с първа приемна във Велико Търново

Първа приемна проведе във Велико Търново народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Повече от десет жители на града посетиха офиса. Сред първите е била жена, която е благодарила на депутата за подкрепата, която ГЕРБ дава на хората с репродуктивни проблеми. „С председателя на парламентарната група Цветан Цветанов и депутат от Великотърновския многомандатен район продължаваме да работим в тази посока, защото това са семейства, които очакват с желание своите деца”, каза пред Общинското радио Стоянова.

Част от лицата са споделили лични проблеми, а други са настояли за по-бързи административни действия. Сред тях е приемането на наредба за реда на почасово отдаване на училищни помещения, с което ще се стимулира развитието на извънкласни дейности. С предложението лично се е ангажирал председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Шефът на местния парламент е присъствал в приемната. Заедно със Стоянова по сигнал на граждани те са посетили междублокови пространства в централната част на града с недоокосени тревни площи, както и места  с прекъсната ел. инфраструктура и са обещали скорошно отстраняване на нередностите.

Кметът на село Шемшево е бил последният посетител в приемната на Станислава Стоянова. Кирил Ангелски е настоял депутатите от ГЕРБ и лично Стоянова да се ангажират със строителството на срутилия се през месец февруари мост. Съоръжението свързва Западната промишлена зона с  Шемшево. Мостът е пряк път и към селата Пушево, Буковец,  Керека и още няколко населени места.

„Приемната беше изключително важна. От ГЕРБ винаги сме държали на обратната връзка с гражданите. Не се ли информираме от първо лице с проблемите на хората – няма как да предприемем мерки те да бъдат решени”, коментира Станислав Стоянова.

След Велико Търново народният представител се среща с жители на Свищов, а в началото на месец юни Стоянова отваря приемни в Павликени, Полски Тръмбеш и Стражица.