Денят

Станислава Стоянова даде старт на ремонта на водопровод, оставил цяло село без вода

Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов дадоха старт на дейностите по ремонт на вътрешната водопреносна мрежа на село Хаджидимитрово. Символичната първа копка бе направена в присъствието и на кмета на населеното място Емил Тодоров и местни жители.

200 000 лева за ремонт на амортизирания водопровод бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет през август, а по проекта са ангажирани работниците на местна фирма. Това е първата голяма инвестиция, която се прави в селото, единодушни са представителите на местната власт. Безводието мъчи хората в Хаджидимитрово повече от две десетилетия, а водният режим е темата, която те неизменно поставят като свой основен проблем. Инвестицията е в полза на повече от 600 жители.

Към момента 85% са отчетените загуби на вода по старите тръби, авариите са непрекъснати, като има и действащи неоткрити аварии, обясниха експерти. Освен, че ще сложи край на това, ремонтът ще увеличи и водния дебит към домакинствата.

„Щастлива съм, че с нашето съдействие проблемът на хората намери своето решение и се радвам, че това е поредният изпълнен ангажимент, който поехме по време на предизборната кампания“, коментира депутатът от най-голямата парламентарна група Станислава Стоянова. В Хаджидимитрово тя разговаря с местни жители, които споделиха, че в малките населени места почти не виждат народни представители от други политически сили.

Във вторник, заедно с д-р Кристиян Кирилов, Станислава Стоянова посети и близкото село Алеково, където в началото на годината проведе приемен ден за местните жители. Тогава от колектива на училището в селото изразиха пред народния представител тревога, заради възможността учебното заведение да бъде закрито. Още по време на тази среща Станислава Стоянова ги увери, че политиката на правителството е максимално да се помага на училищата и че ще се направи всичко възможно, ОУ „Христо Ботев“ да продължи да функционира.

Сега, в самото начало на новата учебна година Станислава Стоянова и д-р Кристиян Кирилов посетиха училището, в което към настоящия момент се обучават около 65 деца. Директорът Росица Дончева и учителският колектив благодариха за загрижеността и не скриха задоволството си от резултатното сътрудничество на народните представители от ГЕРБ с местната власт. В резултат на ангажимента, който в началото на 2018 г. д-р Кирилов и Станислава Стоянова поеха пред жителите, бе изготвено и прието от Общинския съвет в Свищов предложение, ОУ „Христо Ботев“ да бъде включено в актуализирания списък на защитените и средищни училища. Всеки момент се очаква положителното решение на МОН. „Образованието остава основен приоритет за ГЕРБ, ще продължим да инвестираме, както в учителите, така и в материалната база“, категорична бе народният представител Станислава Стоянова по време на срещата си с педагогическия колектив.