Община Спорт

Стадион „Ивайло“ готов до края на седмицата

Стадион „Ивайло“ ще е напълно готов до края на седмицата да приема мачове от елита, поне на естествено осветление. Напълно завършена и оборудвана бе залата за пресконференции, която е едно от задължителните изисквания за лицензиране на спортния комплекс за мачове от елита и за провеждане на международни срещи.

На стените са поставени портрети на всички спортисти – почетни граждани на Велико Търново, както и огромна снимка на шампионския Етър от 1991 г. Тя ще се ползва не само за пресконференции преди и след двубоите, но и от футболистите на представителния тим за разбори за мачовете.

Напълно готов е южният сектор на трибуните, където по искане на полицията бившата клетка за гостуващи фенове вече е с възстановено бетоново покритие и с издигната висока ограда. Той ще се ползва като буферна зона към сегашния сектор за гости на източните трибуни. Решен е и въпросът с ВИП зоната, като занапред до фоайето на стадиона няма да има достъп никой с изключение на длъжностните лица.

Последни ремонтни работи текат по съблекалнята за гости, която бе и другата препоръка на Лицензионната комисия. Напълно подновени са ВиК и ел инсталациите, в момента се поставя фаянсът и до края на седмицата тя също ще е напълно готова. Така стадион „Ивайло“ ще е в пълна готовност да приема мачове на естествено осветление и ще чака решение на БФС.