Здравеопазване

Диетологът Атанас Узунов: „С пържоли и мас се свалят килограми!“

Яж пържоли и мас, и ще се чувстваш добре. Тази формула действа! Това ще ви каже всеки, дръзнал да опита режима на Атанас Узунов. Преди три години той тежи близо 140 кг и има сериозни здравословни проблеми. Днес е наполовина по-лек. Отслабва, без да спортува активно, а се храни обилно. Ключът е в менюто от храни, богати на естествени мазнини.

„Моят режим е всичко, което съм извлякъл от ниско-въглехидратното хранене, периодичното гладуване и рибните дин, които в последствие станаха режим, такъв какъвто е в момента. От три години е излекувал доста хора, страдащи от затлъстяване. Имам много последователи в моята група във Фейсбук. Те са близо 220 000 души за 9 десет месеца”, казва Узунов, който в понеделник гостува във Велико Търново.

Ядат се хубави и добри въглехидрати, не се изключват на 100% от менюто. Позволени са зеленчуци, месо, яйца, сирена, високомаслени млека. Трябва да се готви с естествени мазнини като масло и мас, която според диетолога-химик е по-полезна от зехтина. Без олиа и запържване, без хляб и захари.

               

„Яж два пъти, но се наяж качествено, със силна, засищаща храна, която да не те кара да ядеш през два часа. И оставяш организма да си свърши работата, т.е. да има време да обработи тази храна, която си поел. А не през два часа да похапваме и да не му даваме възможност да диша. Картофите са нишесте, те са далеч от режима. Картофи може, когато си постигнал определени килограми, пооправил си здравословните проблеми и някой път, веднъж в месеца, може да се наградиш с пържени картофи, да изпиеш една бира”, обяснява още Узунов.

Казва, че не му е проблем да си намира качествени и чисти храни. Вече във всеки град има по едно-две магазинчета, които предлагат качествени и пресни меса, такива има дори в големите търговски вериги.

„България бе на пето място по затлъстяване. Огромен процент от хората умират не от недояждане, а от затлъстяване. Така че и аз, и последователите ми са доказали във времето, че режимът действа и на здравето. Мнозина свалят 15-20 килограма, дори и по-възрастни казват, че се чувстват така, както преди 20-30 години. Моята формула е – каквото ядеш, така ще че чувстваш и изглеждащ, те са пряко свързани”, заключава младият мъж.

Кремена Крумова – Попова