Здравеопазване Спорт

Спортно-туристически празник в Ксилифор бе част от „Движи се и победи”

По традиция първият маршрут на кампанията завърши със спортно-туристически празник в парк Ксилифор. В него деца и ученици се надпреварваха в различни спортни дисциплини и състезания – туристически щафети в три възрастови групи, преодоляване на препятствия – катерене по висяща въжена стълба и изкуствена катерачна стена, „тролей” над езерото. Малки и големи се възползваха от най-новата атракция в парк Ксилифор – Въжената градина, която бе открита неотдавна. Точния си мерник пробваха желаещи в дисциплината стрелбата в цел.

Любителите на колоезденето се включиха в колокрос.  Бадминтон и състезание „Лъвски скок” в две възрастови групи (1 – 4 клас и 5 – 8 клас) за момчета и момичета бяха част от другите изненади. Победителите в отделните спортно-туристически дисциплини получиха съответни грамоти и награди.       

  
Открит бе и кът за отдих „Простор”, създаден с доброволен труд от членовете в различните клубове на ТД „Трапезица 1902”. Вложените в инициативата средства в размер на 6000 лева бяха събрани на благотворителния коледен бал през 2018-а, организиран от дружеството. С материали в създаването на къта се включи и Горско стопанство „Болярка”. Идеята подкрепиха и други местни фирми.

Организатори на кампанията „Движи се и победи“ са Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново, ТД „Трапезица 1902“ и Младежкият дом в Старата столица. Инициативата „Лъвски скок“ се организира със съдействието на Общински комитет „Васил Левски“.