Денят

Соломон Паси се среща с великотърновци

Издателска къща „Хермес“ и  Регионална библиотека „П.Р. Славейков” – Велико Търново организират среща с основателя на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси и представяне на книгата „Статии, мнения, коментари, интервюта извън протокола“ от Соломон Паси. Изданието ще бъде представено от неговия съставител – журналистът  Максим Минчев,  генерален директор на БТА.

„В желанието си да сглобя тази книга имах три мощни съюзника. Привилегията да работя през по-голямата част от времето заедно със Соломон Паси. Паметта, запечатала дългия, но възторжен път на осъществените мечти и каузи. Убедеността, че събрани накуп, неговите позиции, мнения, коментари и идеи биха били не само интересни за хората, но и полезни за тези, които се занимават или смятат да се занимават с политика”, казва Максим Минчев.    Според него книгата е учебник по политика и помагало за политици. История от прехода.

Срещата със Соломон Паси и Максим Минчев ще се състои на 22 юни от 18.00 часа в читалнята на РНБ „П.Р.Славейков” в Старата столица.