Култура

Снежана Ташева и Димитър Стефанов идват в библиотеката на читалище „Надежда”

Книгата „Групата на Ада” на Снежана Ташева ще бъде представена на 20 юни – сряда, от 16 часа в библиотеката на читалище „Надежда” във Велико Търново.

Това е един университетски сюжет, който ще е интересен за студенти, преподаватели и завършилите висше образование, които могат да си припомнят различни обстоятелства от тези години, сподели Снежана Ташева. В книгата се разказва за  неволите на младата преподавателка Боряна Андреева. А те са цяла Менделеева таблица – мъжът на сърцето ѝ би обърнал повече внимание на празна мензура, научният ѝ ръководител е забягнал в Германия, а студентите ѝ се оказват дяволи. От Ада….

„Групата от Ада” е един от 72-та романа, участвали във формата „Ръкописът” на БНТ 1.Хубавото в него беше, че там се запознахме хора, за които писането е удоволствие. Научихме интересни  и полезни неща от нашия ментор Георги Тенев. Не се покриха очакванията ни за голям интерес от издателствата към нашите творби”, коментира Снежана Ташева.

На литературната среща в библиотеката на читалище „Надежда” във Велико Търново ще бъде представена и книгата-игра „Ной”, която е в съавторство на Снежана Ташева с Димитър Стефанов. В нея Ной трябва да построи ковчега и да събере животните. Читателите могат да решат  коя от групите да бъде лишена от тая възможност – динозаврите, комарите или никсите – измислени животинчета, среден вариант между плъх и катеричка.

Книгите игри не са ново явление. Взема се една история и се разглеждат всички възможни варианти. В определен момент читателят може да направи своя избор и да влияе върху съдбата на героите. През последните седем години този жанр отново се възражда и може би у нас вече има 20 нови заглавия”, разказа още Ташева.