Образование

Снежана Стефанова събра професионалния си опит в „Наръчник на младия аниматор“

„Наръчник на младия аниматор“ на Снежана Стефанова е полезно и практическо помагало за тези, които искат да се развиват в сферата на туристическата анимация.
В тази книга е събран дългогодишният професионален опит на автора Снежана Стефанова в сферата на туристическата анимация. Снежана Стефанова е преподавател по „Екскурзоводско обслужване“, „Туристическа анимация“ и „Туроператорска и турагентска дейност“ в ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново и има дългогодишен опит като туроператор.
Помагалото съдържа идеи за анимационни програми, както и забавни популярни игри, подходящи за организиране на събития. Буди интерес и поместеният подробен речник със специфични термини в туристическата анимация.
Книгата ще бъде много полезна в подготовката за аниматори в туризма и в практиката на заети в бранша при организиране на анимационни прояви.
В наръчника са представени видовете туристическа анимация: културно-познавателна; творческо-имитационна; приключенско-забавна, спортно-развлекателна; социализираща; детска; хотелска; клубна; забавна шоу анимация; анимация за третата възраст; анимация за лица с увреждания и практически упражнения за обучение на аниматорите.