Икономика Култура

Служители от ТД на НАП Велико Търново дариха книги на белодробната болница в старата столица

Поредна благотворителна акция организира териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Данъчните служители събраха близо 150 книги, които дариха на специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“.  Целта на акцията е подобряване престоя на пациентите в лечебното заведение.  Заглавията са на родни и чужди автори, а жанровете са разнообразни.

Пациентите ще имат възможността да четат исторически и любовни романи, научни и развлекателни произведения. Не липсва българска класика, както и списания със здравни теми и здравословен начин на живот.

„С тази инициатива колегите отново показаха съпричастност, готовност за подкрепа и благородство“, заяви директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков.

Дарението бе прието от директора на лечебното заведение д-р Стела Денчева, която благодари за подкрепата и сподели, че болничният престой на един пациент е минимум седмица. По думите й, благодарение на книгите, дните на лекуващите се ще бъдат по – приятни.

 

.