Култура

„Сливи за смет” на сцената на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели”

Култовото представление „Сливи за смет” на театрална формация „За Родопите” гостува на сцената на „Арт лято”. Постановката ще бъде представена на  15 август от 11,00 часа.           Спектакълът е дело на Петър Тодоров и е създаден по идея от едноименната народна приказка. Музикалната селекция е на Десислава Минчева, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. В спектакъла участва Десислава Минчева.

Юнак обикаля от село на село, предлагайки сливи срещу смет, с надеждата да намери добра и работна мома за жена. В тази история от миналото можем да се разпознаем и ние,  съвременните хора. Оригиналните кукли и виртуозното изпълнение запалват фойерверки от смях и динамика. На сцената оживяват  персонажи, близки до Радичковите , които създателите на спектакъла разбират и обичат.
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!