Денят Образование

След 30 години випуск „История“ се завърна във ВТУ

Випуск 1989 от специалност „История“ на Великотърновския университет се събра отново 30 г. след дипломирането си.

По повод 30-годишнината от дипломирането на специалност „История“ във Великотърновския университет се проведе емоционална среща на завършили студенти с техните преподаватели от Историческия факултет. Това е първият випуск, който след промените в Закона за висше образование от 1988 г., се обучава в петгодишен курс – научен профил.

В емблематичната за поколения историци 321 аудитория приветствия към гостите отправи проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и техен преподавател.

„Радвам се, че ви виждам отново в нашия университет. Това е един много емоционален момент за всички нас. Искрено се надявам, че пазите спомена за Великотърновския университет в сърцата си. Университетът, който ви даде толкова много. Помня всеки един от вас, защото бяхте много силен випуск, който се стремеше към знанието. Това, че сте тук е една много добра традицията, това е нещото, на което трябва да стъпят младите хора, които сега идват след нас. Бъдете здрави!“, каза в приветствието си проф. Милко Палангурски.

Завършилите преди 30 години историци благодариха на своите учители, на своите преподаватели, на своите асистенти, които са им предали любов към знанието и науката.

Събитието продължи с обща снимка пред паметника на светите братя Кирил и Методий.