Политика

Силвия Отчева е преизбрана за председател на Регионален синдикат „Образование“

Силвия Отчева е преизбрана за председател на Регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Тя ще ръководи структурата в следващите четири години и ще представлява учителите от област Велико Търново на национално ниво. Отчева е завършила Специална педагогика, работи като ресурсен учител в Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“.  Кандидатурата й беше подкрепена от делегатите на XI отчетно-изборна конференция на синдикалната организация.

На форума са обсъдени образователни и синдикални  приоритети, финансирането на просветната система и как учители с прекратени трудови правомощия в периода 1 януари – 1 август 2023 г. могат да си потърсят правата за увеличение на възнаграждението. Съгласно становище на синдиката те могат да подадат заявление до директора на училището, в което са работили, сигнал в Инспекцията по труда или по съдебен път.

Председателят на Синдикат „Образование“ д-р Юлиян Петров, началникът на РУО инж. Розалия Личева, социални партньори са били сред официалните гости на събитието.