Образование Полиция

Сигнал за бомба е получен в ОУ „Бачо Киро“, часовете са преустановени

Днешният ден ще бъде неучебен за учениците от Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново  след получен сигнал за поставено взривно устройство  в сградата на училището.  Веднага след подадения сигнал на 112,  ръководството на училището и учителите са взели необходимите мерки и всички деца са изведени на безопасно място. Директорът Владимир Николов лично е разговарял с кмета Даниел Панов, по отношение на взетите мерки за осигуряване на безопасността на ученици и персонал.  Осигурено е помещение извън сградата на училището, където децата, които трябва да изчакат своите родители и близки, могат да го направят в присъствието на класните ръководители.  В момента се извършва проверка. През целия ден на място ще бъде и заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

Сигнали са получени и в училищата в Дебелец, Самоводене, Килифарево, Церова кория, Водолей, Ресен, Балван. И там всички ученици са изведени по бърз и безопасен начин. Проверките на сградите продължават.

Това е поредният от напоследък зачестилите сигнали за поставени взривни устройства  на територията на учебни заведения в страната.