Образование

Седмица на отворените врати обяви ОУ „Димитър Благоев”

Седмица на отворените врати от 7 до 10 май се провежда в ОУ „Димитър Благоев”.  Проявите откри бинарен урок по математика с ученици от 4 и 6 клас на тема „Пътешествие в страната на числата”, съобщи директорът на учебното заведение Надя Владимирова.  Предстоят презентации на проектите „Бележити революционери”, работилница „Вече съм голям – мога да приготвя сам”, открит урок на децата от подготвителната група „Много знаем, затова играем”. Планирани са рисунки на асфалт, ще бъде изрисувана и цяла стена, каза Владимирова. През всичките дни ще има хоротека, инициирана от второкласниците, и турнири по волейбол и тенис на маса.

Кулминацията на поредицата от събития ще е в четвъртък, когато се организира Ден на самоуправлението. Седмокласници ще заемат ръководните школски постове и ще управляват училището един ден.

Традиционният за четвъртокласниците флашмоб, познат на търновци, ще е на 10 май. Пред паметника на Майка България от 11,30 часа учениците ще четат стихове за родината.

„Целта ни е да се представим пред родителската общност. Надявам се да има интерес и всички да са ентусиазирани, както при подготовката на програмата”, коментира директорът  Надя Владимирова.