Любопитно Община

Седем двойки от Търново и една от Дебелец сключват брак на 07.07.2017

 

Седем двойки от Велико Търново избраха датата 7.07.2017 г. за своя сватбен ритуал. Това информира за Общинското радио управителят на ОП „Обредни дейности” Методи Петров. „Има голям интерес към тази дата, за много хора тя ще остане житейски спомен завинаги”, коментира Петров.

Числото седем е свещено, символ е на съвършенството. Седем са планетите от слънчевата система, багрите на светлината, тоновете в музиката, дните от седмицата, добродетелите, греховете.

Сериозен ръст на сватбените ритуали за първото шестмесечие на настоящата година отчитат от великотърновското предприятие. 98 са бракосъчетанията, извършени в старата столица от началото на 2017-а. В сравнение със същия период от миналата година те са с 38 повече, с радост допълни Петров. „За последните 15 години това е най-сериозният ръст в извършваните сватбени ритуали от предприятието”, каза още управителят на общинското дружество.

Заветното „да” от началото на годината избраха да си кажат общо пет двойки в близкия до старата столица град Дебелец. Там от началото на 2017-а бяха сключени два сватбени ритуала, предстоят още три. Един от тях е именно в днешния 7-и юли. Младо семейство, което вече има едно дете, но му предстои втора радост, ще се врече във вярност днес следобед в Дебелец, информира ни кметът Снежана Първанова. „Днешната двойка ще бъде първата, която получава от мен и екипа на кметството свитък с пожелания не само за техния щастлив семеен път от тук нататък, но и с думи на благодарност, че са избрали именно от нашето малко градче да тръгне семейният им живот”, коментира Първанова.