Денят

С осветена сграда Областна администрация Велико Търново посрещна 21-ия си рожден ден

С осветена сграда и поставени над входа цветовете на българския трибагреник Областна администрация посрещна 21-ия си рожден ден. На тържеството присъстваха бившите губернатори проф. Георги Камарашев и Георги Рачев, експерти, служители, представители на  структурните звена, с които администрацията реализира държавната политика в региона. Областният управител проф. Любомира Попова припомни, че административният център е утвърден с Указ от месец януари 1999 година

„Благодаря на екипа на Областна администрация, който въпреки предизвикателствата в нашето съвремие и разнопосочния характер на  дейност работи всеотдайно, в името на гражданите от десетте общини, в името на благоденствието на област Велико Търново. Благодаря на ръководителите на институцията през изминалите периоди, защото считам, че приемствеността и традициите са изключително важни, за да утвърдим  достойното място на администрацията. Благодаря и на кметовете и на председателите на общинските съвети, с които сме изградили отлична комуникация, диалог  и взаимодействие”, каза проф. Попова.

Акцент в празничния ден внесе изложбата „Символите на Третата българска държава”.  От Историческия музей бяха експонирали пластика от дърво на герб на България, приет с Търновската конституция, вариант на герб от началото на 20 век, емблеми, изработени в завод „Деньо Георгиев” за космическите полети с участието на Георги Иванов и Александър Александров. Показани бяха емблеми с герб на Народна република България, пластика от метал на герба на НРБ, изработен в Локомотивно депо Горна Оряховица след 1971г., както и гербът на Република България, приет с Конституцията от 1991 г. и утвърден със закон през 1997 г.

Благослов за здраве и успех  отслужи отец Славчо Иванов.

Кетърингът беше подготвен от ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”.