Съд

Сводник, принуждавал непълнолетни да проституират, жали година затвор

Сводник, принуждавал непълнолетни да проституират, жали година затвор пред Окръжен съд – Велико Търново.

Със своя присъда по НОХД 1365/2018 г., Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Николай С. Н. за виновен в това, че в периода от февруари 2017 г. до 21.03.2017 г., в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, на няколко пъти, свеждал (чрез осигуряване на лица от мъжки пол) към съвкупление три лица – жена на 19 години и две непълнолетни момичета на 17 и 15 години, като деянието е извършено с користна цел и в същия период е предоставял систематически помещение – апартамент във Велико Търново на различни лица за полови сношения и блудствени действия.

Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен и в това, че в периода от края на февруари 2017 г. до 21.03.2017 г., в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, на няколко пъти, чрез обещания, даване и получаване на облаги – парични средства, набирал лица ненавършили 18 години, с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им – престъпление по чл. 159а, ал. 2, т. 1 и т. 6, ал.1 вр. чл. 26 ал. 1 от НК.

Първоинстанционният съд определил едно общо наказание измежду определените за отделните деяния, а именно 1 година лишаване от свобода, която подсъдимият да изтърпи при общ режим, както и да заплати 5000 лева глоба в полза на държавата.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от защитника на подсъдимия.

 

Мария Христова