Култура

Светла Андреева с нов роман

Търновската писателка Светла Андреева ще представи новия си роман „Добри, красиви, зли”. Срещата с читателската публика е на 12 октомври (четвъртък) от 17:30ч. в РНБ „П. Р. Славейков”.

„Описвайки картини от разпада на социалния живот в българската провинциална действителност, Светла Андреева ги претворява в живи образи и ситуации в развитие, анализира екзистенциалните дилеми на своите герои, прави нужните социално-психологически внушения. В текста ще се срещнем с проблемите на хората на бизнеса и психологията на т.нар. средна възраст и кугърите, с творческите проблеми и зависимости на писателите в извънстоличната среда, техните падения и успехи, ролята на социума върху всички тях…

Игри между интелигентни и добри, злочести и озлобени хора, в които губещи и печеливши няма, защото в крайна сметка внушението е, че житейската логика е желязна: трябва стъпка по стъпка да търсим хармонията в човешките отношения, справедливостта, свободата… За да направим своя най-добър личен житейски и професионален избор.”, пише за книгата писателят и редактор Владимир Шумелов.

Светла Андреева е родена през 1955г. в Костенец. Живее и работи във Велико Търново. Била е журналист в различни медии – преса, радио, телевизия. Започва да пише проза още като студентка във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, където завършва специалност „Българска филология”. Нейни творби са преведени на чешки, полски и руски език. От 1996г. е член на Сдружение на литературните дейци „Света гора” – Велико Търново, а от 2009-а и на Националното общество за литература и изкуство „Формула 6” – Велико Търново. От миналата година е в управителния съвет на търновския Клуб на дейците на културата. Автор е на книгите с разкази „Телевизор и канарче” (1984), „От дявола родени” (2000), Автобус за Рая” (2016) и на романите „Козите на Джим” (2007) и „Хляб за грешници” (2013).

Снимка: razkazvachite.com