Култура

Русенското сопрано Гиргина Гиргинова идва във Велико Търново

Русенското сопрано Гиргина Гиргинова ще гостува на Велико Търново. Тя ще изнесе концерт с приятели на 20-ти януари, от 17.00 часа в залата на хотел „Премиер”. Преди това, от 14.00 часа на същото място ще се проведе открит урок по пеене с прекрасната певица. Той е отворен за активни участници и слушатели.

„За да сте слушатели трябва да умеете да слушате подкрепящо и безкритично. За да участвате активно трябва да обичате да пеете музиката на Учителя Петър Дънов, да подготвите песен по избор от него и да имате куража да я изпеете. Гиргина ще ви даде напътствия и съвети относно техника на звукоизвличане, постановка на гласа и интерпретация на песните”, съобщават от Общество „Бяло братство”.

Гиргинова започва своя професионален в Детския хор на БНР. Продължава обучението си в НМА „Панчо Владигеров“, в класа по пеене на проф. Мила Дюлгерова. От началото на 2007 г. е солистка на Русенската опера.

В репертоара й влизат голям брой песни, партии от опери и кантатно-ораториални произведения от различни световноизвестни композитори.