Денят

Ротарианци от четири държави подкрепят каузата на Ротари клуб- В.Търново за купуване на бронхоскоп за белодробната болница

Ротарианци от Сърбия, Турция, Унгария и Румъния ще подкрепят финансово каузата на Ротари клуб-Велико Търново за купуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница „Д-р Трейман”, като се включат в глобал гранта на Фондация „Ротари“. Това стана ясно по време на международен семинар за обучение на дистрикт гуверньори и Института на Ротари Зона 20 Б, към която принадлежи и България. Събитието се проведе преди броени дни в Йордания и в него взе участие адвокат Митко Минев от Велико Търново, който поема поста дистрикт гуверньор на Ротари България през 2019 година. В обучението се включиха представители на дистриктите от Йордания, Турция, Сърбия, Хърватия, Румъния, Украйна, Беларус, Ливан, Бахрейн, ОАЕ, Египет, Нигерия,Швейцария, Италия, Австрия и т.н., съобщи Митко Минев. Нашата страна е била представена още от дистрикт гуверньора Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньора (ПДГ) Атанас Атанасов, който е българският представител в Законодателния съвет на Ротари Интернешънъл, ПДГ Валентин Стоянов – асистент на зоналния координатор за Ротари, ПДГ Нина Митева – асистент на зоналния координатор за членството в Ротари и Ина Агафонова – асистент на зоналния координатор за Публичен имидж. Двете дами са участвали в престижния форум със свои презентации. Припомняме, че адвокат Митко Минев ще е първият великотърновец, който ще поеме най-високия пост в Ротари – България, от основаването на движението в нашата страна. „Щастлив съм, че приятели от няколко държави вече дадоха заявка, че подкрепят каузата на Ротари клуб – Велико Търново „Дишането е живот” за купуване на жизнено необходимата медицинска апаратура за белодробната болница”, заяви Митко Минев. Той не крие надеждата си, че благородната инициатива ще увлече и ротарианци от други държави и ще бъде успешно реализирана.

Кампанията „Дишането е живот” е част от инициативите, с които Ротари клуб-Велико Търново, отбелязва 80 години от своето създаване.