Култура

РИОСВ-Велико Търново сред финалистите за Годишните награди на Фондация „Глобални библиотеки”

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново е един от финалистите в първите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки”-България. До 15 октомври библиотеки и организации от цялата страна можеха да номинират свои партньори, допринесли за популяризирането на дейността на обществените  библиотеки в страната. Екоинспекцията във Велико Търново е номинирана в категорията „Публична институция” заедно с Община Казанлък, Община Стара Загора, Регионален академичен център на БАН – град Бургас, „Бюро по труда“ –  град Асеновград и Община Пловдив.

25 национални и регионални медии, институции и спомоществователи получиха номинации за първите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“.

Имената на победителите ще станат ясни на официална церемония на 9 ноември от 19 часа в рамките на втория национален форум „Библиотеки днес“ в столичния хотел „Рамада“. Самият форум ще продължи от 9 до 11 ноември, а сред основните обсъждани теми ще са състоянието на обществените библиотеки в България, новите технологии в библиотеката, нови услуги и добри практики по света и у нас и др.

Фондация „Глобални Библиотеки – България“ е приемник на програмата „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки”, в рамките на която 960 обществени библиотеки в цялата страна бяха снабдени с компютърна техника за безплатно ползване от гражданите. Днес Фондацията поддържа тази техника и осигурява условията за равен достъп до нея.