Здравеопазване

РЗИ може да връчва предписанията на поставените под карантина по електронен път

РЗИ – Велико Търново може да връчва предписанията на поставените под карантина по електронен път. Можете да заявите получаване на предписание във връзка с COVID-19 (за карантина или домашна изолация) по електронен път по следните начини:

Стъпка 1 – заявяване на електронно предписание

  1. Ако разполагате с квалифициран електронен подпис (КЕП), можете да заявите получаването на предписанието по електронна поща
    – като изпратите декларация по образец на електронна поща office@rzi-vt.bg или rzi-vt@rzi-vt.bg
    – или чрез системата за сигурно електронно връчване ССЕВ (edelivery.egov.bg/Account/Login) като създадете ново съобщение за връчване с получател Регионална здравна инспекция – Велико Търново и добавите попълнена декларация по образец. Ако нямате регистрация в ССЕВ, можете да се регистрирате като физическо лице.

    2. Ако не разполагате с КЕП, можете да ползвате безплатен облачен или мобилен КЕП, който може да се получи през интернет без да е необходимо физическо присъствие в офис на доставчика. Можете да получите такъв от „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД за период от един месец като подписването се извършва в платформите на тези дружества – https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com

 

Стъпка 2 – подписване на електронно предписание

След като получите предписанието по заявената от Вас електронна поща или в ССЕВ, го подписвате електронно на декларатор, затваряте файла без да го записвате и го изпращате обратно на електронна поща office@rzi-vt.bg или rzi-vt@rzi-vt.bg, или чрез ССЕВ.