Полиция

Рецидивист отправял смъртни заплахи към великотърновка, защото …я харесвал

Служители на полицейското управление във В.Търново установиха 43 – годишен мъж, отправял закани за убийство срещу 30 – годишна жена.

В периода 28-30 юли, Р.Р. на 43 години от Самоков, известен на органите на МВР, осъждан, е отправил закани за убийство срещу 30 – годишна жена от гр. В.Търново. Търновката има две деца, които изпаднали в шок от заканите срещу майка им. Жената дори напуснала жилището си и се нанесла при родителите си от страх, че непознатия може да и посегне. След сигнал в полицията и активни действия от страна на органите реда се установила, че автор на заплахите е 43-годишен рецидивист от Самоков, когото жената не е виждала през живота си. Той, обаче, я наблюдавал, тъй като му харесала. Чрез заплахите решил да предизвика внеманието и върху себе си.

В полицейското управление във В.Търново е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, извършена му е криминалистическа регистрация, привлечен е в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.