Прокуратура

Рецидивистът Рамбо, безпричинно пребил бездомник, отива на съд

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж за причиняване на телесни повреди на бездомник.

Обвинението срещу Калоян П. е за това, че на  26.07.2017 г. в гр. Велико Търново, ул.“ Капитан Петко Войвода“, на детска площадка, чрез нанасяне на удар с крак, умишлено и по хулигански подбуди причинил на Христо Я. от гр. Велико Търново средна телесна повреда.

На 26.07.2017 г. вечерта Калоян П., след като употребил алкохол, отишъл на детска площадка в кв. „Варуша”. Там, на дървена беседка играели деца, а на около два метра от тях бил седнал пострадалият, когото децата познавали като спокоен човек, който спи на улицата.

Обвиняемият се насочил към пострадалия и без причина го ударил по главата, след което започнал да му нанася множество силни удари с юмруци  по лицето и главата, викайки „Рамбо! Рамбо!“  От ударите Христо Я. паднал на земята, а обвиняемият продължил да го рита с крака в главата и тялото. Ужасен от яростното нападение и многобройните удари, пострадалият само молел „Помощ, предавам се!“. След като нанесъл жестокия и безпричинен побой, обвиняемият стъпил победоносно върху поваления и окървавен  пострадал и сигнализирал на тел. 112 за мъж, който нападал деца. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за  разглеждане от съда.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone