Политика

„Републиканци за България“ регистрира листа с 10 кандидати, водач е Цветан Цветанов

Листа с 10 кандидати за народни представители регистрира във Великотърновски избирателен район „Републиканци за България“. Водач на листата е  председателят на партията Цветан Цветанов. Той ще води листата на политическата организация и в Благоевград. Партията запазва слогана си от изборите на 4 април „За държава с правила“ и основните си приоритети в предизборната управленска програма. Това са електронно управление, съдебна реформа, актуализиране на бюджета като първа стъпка в 46-ия парламент, на пенсиите, подпомагане на малкия и средния бизнес.

„Ще правим градивна кампания с визия за развитието на страната. Ще заложим отново на личните срещи с хората и на комуникация чрез социалните мрежи. Почти всички кандидати са местни хора, успели в професионалните си задължения“, каза Цветанов.

Втори в листата е Пламен Маринов – 37-годишен, философ и педагог по образование, общински координатор на „Републиканци за България“ във Велико Търново.

Трети е д-р Иван Николов. Той е роден в Дряново, на 52 г., хирург в Комплексния онкологичен център, бил е два мандата кмет на Дряново, избран като независим кандидат.

Ветеринарният лекар Красимир Кирилов е четвърти. Той е на 54 г., общински координатор на партията в Полски Тръмбеш.

На пето място е Снежана Стефанова – преподавател по биология и химия в ОУ „Петко Р. Славейков“, с 18-годишна педагогическа практика.

Шести е Фикрет Ферадов – 38-годишен, икономист и предприемач, производител на популярната павликенска боза.

След него на 7-о място е номиниран 38-годишният  Маринов, юрист в  район „Средец“ в Столична община.

Следват го икономистът Мартин Димитров и IT-специалистите Николай Драков и Иван Станев.