Денят

Републиканската пътна мрежа в областта е почистена до асфалт

Всички републикански пътища на територията на областта са проходими при зимни условия, те са почистени до асфалт. 59 машини обработваха пътните настилки през нощта, работата им продължава и в момента. За да се предотврати обледяването по пътищата в областта са разпръснати 887 тона пясък и 493 тона сол. Областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация с областните управители от съседните области за състоянието на пътната мрежа и на тяхната територия.

Контролните органи  препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областното пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.