Образование

Ремонти за 270 хиляди лева започват в детските градини

Ремонти за 270 хиляди лева започват в 13 образователни институции на територията на община Велико Търново. Сред тях са 12 детски градини и Общинският плувен басейн, съобщи директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Ще се реновират перални и складови помещения, нова дограма ще се постави в детската градина в Ресен. В Церова кория ще бъде изградена  система за парно отопление.  Спешен ремонт ще има на оградата на „Евгения Кисимова”, а в детските градини „Слънце” и „Първи юни” ще бъдат създадени учебни площадки по безопасност на движението. „Здравец” и „Евгения Кисимова” ги очакват освежени санитарни възли.  В Общинския плувен басейн ще се ремонтира таванът, който падна при обновлението на сградата на СУ „Емилиян Станев”.

Директорът на общинското образование уточни, че паралните помещения ще се ремонтират съгласно изискванията на здравните инспекции да не се срещат потоците с мръсно и чисто бельо.

С финансиране от национална програма ще бъдат дозавършени „Шареният замък”, градината в Шемшево и четвъртият етаж на ОУ „Петко Р. Славейков”.

Освен това с близо 70 хиляди лева ще се подмени кухненското обзавеждане във всички детски заведения, каза Игнатова.