Образование Община

Ремонтираха основно санитарни възли в ученическото общежитие

Напълно обновени са санитарните възли на първия етаж на ученическото общежитие във Велико Търново, съобщи общинският съветник Георги Недев. Още в началото на годината, директорката Таня Трифонова се е обърнала към него с молба за съдействие. Кметът Даниел Панов, зам.-кметът Снежана Данева-Иванова и директорът на образователната дирекция Пенка Игнатова са подкрепили начинанието, като за ремонта са предоставени близо 8000 лв. от местната администрация. Недев отчете, че за последните няколко години, с парите от делегирания бюджет Трифонова непрестанно извършва редица рутинни ремонти на помещенията и легловата база, подменена е дограмата, монтирано е съвременно видеонаблюдение.

„Мокрите помещения имаха остра нужда от основен ремонт, такъв не е правен от построяването на сградата. Вече има ново санитарно обзавеждане, душове и плочки, които отговарят на нуждите на 21 век”, поясни съветникът. Старите мозайки вече са покрити с модерен файанс, цялостно подновена е канализационната система, клечащите тоалетни също са сменени. Предстои това да случи и на останалите два етажа в общежитието. В него се учат деца от всички училища и елитните гимназии в града. Таксата от 32 лв. месечно покрива разходите за ток и вода, кабелна телевизия, интернет и заплатите на възпитателите, които се занимават с децата в извънучебно време, уточни Недев.

„Реално общежитието предоставя много добри условия на ниски цени. В него ежегодно пребивават 75 деца, а това са четири паралелки. Хубаво е да има повече такива възможности, за да бъдат търновските училища винаги пълни. Ние ще продължаваме да се грижим за базата – длъжни сме да го направим заради децата, за да живеят те в съвременни условия”, категоричен е Георги Недев.

 

Още по темата – чуйте в прикачения файл.

 

Преди:

След: