Прокуратура

Районна прокуратура – Велико Търново, привлече към наказателна отговорност 16-годишен за грабеж

Районна прокуратура-ВеликоТърново привлече в качеството на обвиняем 16-годишен младеж за грабеж на възрастен мъж в с. Павел.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на   09.08.2023 г. в с. Павел, община Полски Тръмбеш отнел чужда движима вещ – сумата от 895 лева от владението на М. Й., на 82 години, с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това сила – нанасяне на удари по тялото. Деянието е извършил като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното.

По досъдебното производство са извършени неотложни процесуално следствени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, освидетелстване на пострадалото лице и разпити на свидетели.

Пострадалото лице е настанено за лечение в болница, като към момента няма опасност за живота му.

Щетата е изцяло възстановена от майката на непълнолетния извършител.

С постановление на наблюдаващя прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като се провежда от разследващ полицай при РУ – Велико Търново.