Денят

Раздадоха благотворително 123 пакета с хранителни продукти в Дебелец

Пакети с хранителни продукти от първа необходимост получиха 123-ма жители на град Дебелец. Благотворителната инициатива е на дебелчанина Данаил Николов, който живее в Германия, и преди седмица дари около 1000 евро в помощ на засегнатите от епидемиологичната обстановка и обявеното извънредно положение, съобщи кметът на населеното място Снежана Първанова. Пакетите съдържат брашно, олио, ориз, захар, леща, зрял боб, пастет, лютеница макарони, вакуумиран салам, сол, бисквити. В акцията участваха общинският съветник Георги Недев и неговите приятели от т.нар. младежка команда – Калоян Калчев и Иван Йовов.

Подкрепа на дарителския жест дава и управителят на местния магазин „Централ” Венцислав Борисов. Нуждаещите се лица са определени с помощта на служители от Пощенската станция, Бюрото по труда и чрез страницата на кметството в социалната мрежа, поясни Първанова. Тя, общинският съветник Георги Недев, Николай Донев, Валентин Събев и Станимир Дойнов се включиха в кампанията и с лични средства.

„Благодаря на всички с добри сърца, които откликнаха на идеята на нашия съгражданин, за да подадем ръка на хората и малко или много да помогнем и да ги зарадваме”, каза пред Общинското радио кметът на Дебелец.