Култура

Първото си културно събитие ще проведе „Арт лято“

Проявата е тази вечер от 19.00 часа на сцената до паметника „Асеневци”. Срещата е с поетесата Камелия Кондова, с премиера на нейната стихосбирка „Спомням си, че и без теб съм живяла“.

„Човек, за да не си забравя любовите, добре е да си ги…записва. И така мога да оправдая появата на тази книга – от избрана любовна лирика. Избрана – само защото съм избрала сама кои любовни стихотворения, написани през годините, да живеят между двете корици. Ако беше събрана – щях да конкурирам томовете на Тодор Живков, а…няма нужда. Истината е, че посегнах да направя това издание, защото Любен Чаталов ми излезе с теория, че цял живот съм обичала един мъж – с различни имена, професии, биографии…докато го срещна наистина. Устройва ме това обяснение – и взех, че му я посветих цялата книга”, пояснява авторката.

Камелия Кондова е родена през 1969 г. в Добрич. Завършила е езикова гимназия в родния си град. Висше образование получава във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност българска филология. Работи в радио Добрич като журналист. Член е на съюза на българските писатели от 1997 г. Автор е на стихосбирките: „Повод за живот“ (1988), „Не и милост“ (1990), „Как се обича художник“ (1994) и „Тепърва ще се уча на живот“ (1998). Отличавана е с Голямата награда на националния конкурс „Петя Дубарова“, с Голямата награда на националния конкурс „Веселин Ханчев“ (двукратно), с Първа награда на в. „Литературен глас“ – Стара Загора, с Първа награда от националния конкурс „Петър Алипиев“ (2003) и др.

Входът за събититето е свободен.