Икономика

Първото издание на Career Show напълни Арена Армеец

На 10 септември 2019 г. 2100 квалифицирани кандидати срещнаха 130 от топ работодателите в България. Активно бе търновското ядро, както сред организаторите, така и сред доброволците на форума.

Кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019 събра на едно място 2100 преселтектирани кандидати и 130 от топ работодателите на България. То се състоя на 10 септември в Арена Армеец и освен с голям брой разнообразни фирми, посетителите имаха възможност да се включат в цели 4 тематични програми.

През целия ден, успоредно с изложението, в 4 зони се състояха програми на тематики за кариерно развитие, баланс работа – личен живот, бизнес развитие и иновации и теми в ИТ сферата. За онези, които не успяха да се включат на място, Career Show TV излъчваше на живо интервюта с работодатели. Записите от официалното откриване и интервютата могат да бъдат гледани във Facebook страницата на Career Show.

“Поставихме началото на нещо ново, различно и полезно. Смятаме, че в България има възможност и условия за добри кариера и бизнес и е въпрос на време повече хора да видят това”, споделят от организаторите. „Събрахме много полезна обратна връзка и вече подготвяме едно още по-добро издане за следващата година“, допълват те.

Те вече предвиждат Career Show 2020, което ще се състои отново на 10 септември в Арена Армеец следващата година. Регистрацията за фирми е вече отворена, а тази за кандидати – съвсем скоро ще бъде налична. Организаторите планират да фокусират събитието още по-сериозно, за да бъде то максимално полезно на участниците. Career Show 2020 предвижда специални активности за кандидатите с дългогодишен опит, за да улесни тяхното срещане с работодателите. Другото, което планират да подобрят организаторите, е увеличаване на зоната за IT специалисти и възможностите за фирми, които имат такова търсене. Предвижда се и подобряване на разположението на зоните и удобствата за компании.

В рамките на откриването на тазгодишното събитие бяха наградени и победителите в конкурса за най-добър работодател Career Show Awards 2019. Фирмите кандидатстваха с най-добрите си проекти в 20 категории, които жури от професионалисти оцени. С призът “Най-добър работодател” се окичиха Experian Bulgaria, а с “Работодател на публиката” – А1 Bulgaria. Категорията “Работодател на публиката” пък бе единствената, оставена в ръцете на публиката, която подкрепи любимия си работодател с публичен вот. Класирането, всички кандидатури в наградите, както и вотът на журито могат да бъдат разгледани на https://careershow.bg/awards/finalists-2019/.