Денят

Пръскат срещу бълхи и кърлежи от 8 април

Тревните площи на територията на община Велико Търново ще бъдат третирани срещу бълхи и кърлежи по график. Пръсканията започват на 8 април от 20 часа в парковете „Дружба”, „Майка България”, „Марно поле”, „Никола Габровски” и „Руски”. На 10 април ще се обработват зоните в кварталите „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Картала” и „Акация”. Районите на Арбанаси – парк Лакото, и Ксилифор ще се третират на 12 април.

Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

Паралелно, в периода от 11 до 30 април ще бъдат третирани всички зелени площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново, както и 44 детски площадки в междублоковите пространства и кварталите на Старата столица. Същото важи и за зелените зони край детските градини и социалните центрове в населените места от общината.