Денят Здравеопазване

Проф. Христо Глушков получи почетния знак на Отечествения съюз за 75-годишнината си

Терапия с поезия събра клуба на здравето с председател Стоян Долапчиев и литературния клуб „Никола Вапцаров” в залата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново.

Повече от 70 са срещите на здравния клуб през изминалите 17 години. По време на тях членовете му са участвала в над 80 похода, организирани в кампаниите „Движи се и победи” – пролетен и есенен етап. Повече от 40 специалисти – лекари, психолози и представители на алтернативни форми на медицината са гостували със свои лекции в клуба на здравето. В работата си той е използвал и различни терапии – с музика, с изкуство, камбанотерапия, терапия с приказки, басни, пословици, поговорки и други.През изминалите 17 години в сбирките на здравния клуб са се включвали и над 600 студенти от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” от специалностите педагогика, социални дейности, богословие, където работят и по т.н. социално служение, припомни председателят му Стоян Долапчиев.

Почетен знак на Отечествения съюз за родолюбивата си дейност на срещата получи проф.д-р Христо Глушков – дългогодишен преподавател във ВТУ и изявен общественик. За неговата 75-годишнина отличието му връчи Станка Палазова – регионален координатор на Отечествения съюз. За заслуги към него с грамоти бяха уважени Маргарита Деведжиева и поетесата Елда Живкова. По-късно тя представи свои стихове заедно с колегата си Николай Колев. И двамата са членове на литературния клуб   „Никола Вапцаров” във Велико Търново.