Община Общински съвет

Проф. Пламен Павлов ще е новия Почетен гражданин на Велико Търново

Проф. Пламен Павлов ще е новия Почетен гражданин на Велико Търново. Кандидатурата на преподавателя във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” бе издигната от Дирекционния съвет при Регионалния исторически музей, от Регионална библиотека „П.Р.Славейков”, читалище „Надежда”, Военна академия „Георги Стойков Раковски” и Лайънс клуб Велико Търново – Арбанаси.

Проф. Павлов е преподавател в катедра „Стара и средновековна история” на ВТУ. „Той е признат и утвърден учен и изследовател на историята и културата на Велико Търново, ползва се с безспорен авторитет както в академичните общности, така и сред широките обществени кръгове. С цялата си научна дейност проф. Павлов е едно от най-достойните имена в съвременната българска наука, култура и духовност.” – казва в становището си относно кандидатурата на професора за Почетен гражданин на Старата столица кметът на общината инж. Даниел Панов.

Проф. Пламен Павлов ще бъде удостоен с почетното звание на празничния 22 март, по време на тържествена сесия на местния парламент.