Денят Политика

Проф. д-р Костадин Ангелов във Велико Търново: Гласувах за здравето и спокойствието на хората, изборите са безопасни

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов упражни правото си на глас във Велико Търново, където е водач на листата на ГЕРБ-СДС за 4-и МИР. Той гласува в СУ „Вела Благоева“ в най-големия великотърновски квартал – „Бузлуджа“, заедно с кмета на града и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов.

„Гласувах за това, за което се боря всеки ден – за здравето, за спокойствието на хората, за един свят без пандемия, за края на този кошмар. За последната година направихме всичко необходимо, за да проведем тази битка успешно до този момент, ще продължим да го правим“, коментира проф. д-р Ангелов. Той подчерта, че изборите са безопасни, взети са необходимите мерки за здравето на хората. В отговор на журналистически въпрос здравният министър посочи, че не очаква пик на пандемията след вота.

„Днес е голям християнски празник – един от двата дни, в които Христовият кръст е изнася от олтара. На този празник избрах да бъдат тук, с великотърновци, в града, символ на величието на България“, каза още проф. д-р Костадин Ангелов и добави, че ще посети Варна, където също е водач на листа, за да се увери, че и в морската столица се спазват всички противоепидемични мерки и изборният ден протича спокойно.