Спорт

Професионален дебют за великотърновския боксьор Тинко Банабаков на 19 юни

Четирикратният носител на титлата спортист номер 1 на Община Велико Търново – боксьорът Тинко Банабаков ще дебютира на професионалния ринг в мач на 19 юни, събота в Златни пясъци. Срещу него ще се изправи коварен съперник в лицето на Траян Славев.

Йосиф Панов – Пепелянката ще играе суперполусредна категория срещу Ангел Емилов. В мач с продължителност 6 рунда по 3 минути ще излезе софиянецът Веселин Марков „Професора“, който до момента е непобеден в 5 последователни срещи срещу боксьора от Молдова – Иван Петров с положителен рекорд от 6 победи и 2 загуби. Двамата ще се бият в категория полу-средна с толеранс до 65кг.

В изцяло международния мач на ринга ще излезе Игор Лазарев, който се бие под флага на Израел и е с актив от 7 победи и само 1 загуба, а срещу него ще застане боксьора от Молдова – Мариус Кол. Категорията е перо до 57,2 кг. Очертават се и още интересни дербита между национални състезатели. При свръхтежките ще има трети пореден мач между Младен Манев „Нинджата“ и Милен Паунов. Двамата до сега си размениха по една победа и изхода от двубоя отново е неясен, тъй като при най-тежките един удар може да е достатъчен да изпрати противника в нокаут.

В категория лека-тежка се очаква много оспорван двубой между ветераните с по над 40 професионални срещи – Борислав Занков „Боби Бокса“ и Цветозар Илиев. Те ще кръстосат ръкавици в двубой с продължителност 6 рунда по 3 минути.

В категория лека – Красимир Точев с актив от 6 срещи и 6 победи ще се опита да запише 7-ми пореден успех. На пътя му е застанал надъхания Славея Стефанов, който ще се опита да попречи на положителната серия и да запише победа в своя актив.

От Гърция ще пристигне Парис Ставрополус „Mad Dog“. Той ще се изправи срещу боксьора от София с обратен гард – Стефан Сашев.

Тинко Банабаков е един от най-разпознаваемите лица на родния бокс. Национал, печелил редица национални и международни медали, четирикратен носител на наградата „Спортист номер 1 на Велико Търново“. От миналата година Тинко е и треньор в родния му клуб „Ивайло“. Основната максима на 27-годишния състезател е „Прави това, което е под твоя контрол и не се занимавай с неща, които са извън твоя контрол“. За него бокса не е само биене, агресивност, а интелигентен спорт, за интелигентни хора. Допълва, че той е едно надиграване.